top of page

Yannick Thiry

Leuven draait @ SILO

@

Leuven, Belgium

LEUVEN DRAAIT OPENINGSFEEST

Op vrijdag 24 oktober wordt Leuven Draait 08/09, een muziek- en kunstenwedstrijd voor jong artistiek talent, feestelijk geopend op een dubbele locatie aan de Leuvense vaartkom. Muziekliefhebbers kunnen aan een zacht prijsje terecht in Club Silo voor een handvol gevarieerde live-optredens en DJ-sets. Aan de overzijde, de fraaie Molens van Orshoven, worden ieders lachspieren op de proef gesteld tijdens de eerste van een reeks Comedy Nights. Iedereen die interesse heeft in de wedstrijd kan met al zijn vragen terecht op de infostand.

Twee jaar geleden stampten enkele Leuvense jongeren met een hart voor creativiteit een talentenjacht uit de grond. Onder de veelzeggende noemer ‘Leuven Draait’ zouden ze het beste wat Vlaams-Brabant te bieden had op het vlak van muziek, comedy, fotografie, cartoon en film een zetje in de rug geven.

Een honderdtal ruwe diamanten tekenden present voor de artistieke strijd. Uit elke discipline konden de winnaars, weerhouden door een professionele jury, rekenen op intensieve workshops waar ze met raad en daad werden bijgestuurd door ervaren vaklui. Het grote publiek kon achteraf het resultaat bewonderen op de eerste editie van het ‘Leuven Draait Festival’ in de Molens van Orshoven. Meer dan 1500 kijklustigen werden gecharmeerd door het gevarieerde programma, de gratis toegang en de originele locatie. Op dit eindfeest kwamen ook de disciplines dans en dj aan bod.

Na een meer dan geslaagde eerste editie vonden de initiatiefnemers de tijd rijp voor een tweede portie ‘Leuven Draait‘. Het concept blijft ongewijzigd: een handvol getalenteerde jongeren uit de regio, vijf wedstrijden in vijf disciplines, professionele begeleiding, podiumkansen en doorstroming voor de winnaars. Als orgelpunt komt er op 26 september 2009 een nieuw Eindfeest waar iedereen gratis kan genieten van de brede culturele waaier die ‘Leuven Draait‘ biedt.

Geen betere manier om de tweede editie op gang te trappen dan een groots startfeest. Op vrijdag 24 oktober wordt ‘Leuven Draait 08/09′ dan ook feestelijk geopend op 2 locaties aan de Vaartkom in Leuven. In Club Silo kunnen muziekliefhebbers voor een prijsje terecht voor live-optredens.

MAIN ROOM:
THE TRITONES (LIVE)
DOUGLAS FIRS (LIVE)
THE GERMANS (LIVE)
UNDEFINED (LIVE)
CLUB BUGALU
DEZZ TERQUEZ & DYNAMIC BRO'S
MIXFITZ
DONNIE SETS THE X'MPLE

DEEP ROOM:

YANNICK THIRY (LIVE)
J?IM (LIVE)
GET BACK (LIVE)
KORTFILMS
HIGH?R ITES


Club Silo, vaartkom 29a, 3000 Leuven


De inkomprijs voor Club Silo bedraag 8 euro. Je betaalt 6 euro voor de Comedy Night in de Molens van Orshoven of 10 euro voor beide events.

booking requests can be sent here

bottom of page